Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:
  • 400 g paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake).
  • 2 eetl. sesamolie.
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst.
  • zout en versgemalen peper.
  • stukje gemberwortel (2 cm), geschild en geraspt.
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt.
  • 3 eetl. ketjap manis.
  • 1 krop (eiken)bladsla, losgehaald.
  • 1 citroen, in plakjes.
  • 150 g brie, in reepjes.
  • 2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries).

 

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Borstel de paddenstoelen of veeg ze schoon. Snijd ze in plakjes. Verhit de sesam­olie in een wok en roerbak de paddenstoelen 2 minuten. Schep knoflook, zout, peper, gemberwortel, de rode peper en de sojasaus erdoor.

Bereiden:
Verdeel de sla over 4 borden. Schep een bergje paddenstoelen met de pikante sojasaus uit de wok erop. Garneer met citroen en brie. Strooi bieslook over de salade.

 

Kan ook als maaltijdsalade voor 2 personen