- Menugang:
Voorgerecht
- Soort hoofd ingrediënt:
Vegetarische
- Temperatuur:
Warm
- Smaak:
Anders
- Aantal personen :
4
- bereidingstijd in minuten:
20
- Ingrediënten:
- 400 g paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake).
- 2 eetl. sesamolie.
- 1 teentje knoflook, gepeld en geperst.
- zout en versgemalen peper.
- stukje gemberwortel (2 cm), geschild en geraspt.
- 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt.
- 3 eetl. ketjap manis.
- 1 krop (eiken)bladsla, losgehaald.
- 1 citroen, in plakjes.
- 150 g brie, in reepjes.
- 2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries).
- Bereidingswijze:
Voorbereiden:
Borstel de paddenstoelen of veeg ze schoon. Snijd ze in plakjes. Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de paddenstoelen 2 minuten. Schep knoflook, zout, peper, gemberwortel, de rode peper en de sojasaus erdoor.
Bereiden:
Verdeel de sla over 4 borden. Schep een bergje paddenstoelen met de pikante sojasaus uit de wok erop. Garneer met citroen en brie. Strooi bieslook over de salade.
Kan ook als maaltijdsalade voor 2 personen