- Menugang:
Voorgerecht
- Soort hoofd ingrediënt:
Vegetarische
- Temperatuur:
Koud
- Smaak:
Anders
- Aantal personen :
4
- bereidingstijd in minuten:
15
- Ingrediënten:
- 2 eetl. olijfolie.
- 250 g diverse paddenstoelen (champignons, oesterzwammen, etc.), in plakjes.
- 1 eetl. gehakte tijm, (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd.
- 1 teentje knoflook, gepeld en geperst.
- 1 rode ui, in smalle ringen.
- gemengde groene sla.
- 1 eetl. kappertjes.
voor de dressing:
- 3 eetl. olijfolie.
- 1 eetl. citroensap.
- 1 eetl. honing.
- 1/2 eetl. mosterd.
- zout en versgemalen peper.
- Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Verhit 2 eetlepels olijfolie. Voeg de paddenstoelen, de tijm en de knoflook toe en roerbak 5 minuten. Meng intussen voor de dressing 3 eetlepels olijfolie met citroensap, honing en mosterd. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Bereiding:
Verdeel de paddenstoelen met de uienringen over de sla en giet de dressing erover. Garneer de salade met kappertjes.
Suggestie:
- Voeg eens reepjes oude kaas aan de salade toe.
- Neem in plaats van gemengde groene sla, rode sla of ijsbergsla en serveer de salade in een slablad.