Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 15

Ingrediënten:
  • 2 eetl. olijfolie. 
  • 250 g diverse paddenstoelen (champignons, oesterzwammen, etc.), in plakjes. 
  • 1 eetl. gehakte tijm, (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd. 
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst. 
  • 1 rode ui, in smalle ringen. 
  • gemengde groene sla. 
  • 1 eetl. kappertjes.

 
voor de dressing:

  • 3 eetl. olijfolie. 
  • 1 eetl. citroensap. 
  • 1 eetl. honing. 
  • 1/2 eetl. mosterd. 
  • zout en versgemalen peper.

 

Bereidingswijze:

Voorbereiding:
Verhit 2 eetlepels olijfolie. Voeg de paddenstoelen, de tijm en de knoflook toe en roerbak 5 minuten. Meng intussen voor de dressing 3 eetlepels olijfolie met citroensap, honing en mosterd. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereiding:
Verdeel de paddenstoelen met de uien­ringen over de sla en giet de dressing erover. Garneer de salade met kappertjes.

Suggestie:

  • Voeg eens reepjes oude kaas aan de salade toe.
  • Neem in plaats van gemengde groene sla, rode sla of ijsbergsla en serveer de salade in een slablad.