- Menugang:
Voorgerecht
- Soort hoofd ingrediënt:
Vis/Zeevruchten
- Temperatuur:
Warm
- Smaak:
Anders
- Aantal personen :
4
- bereidingstijd in minuten:
20
- Ingrediënten:
- 1 liter blanke bouillon (vis- of groentebouillon).
- 50 gram tarwebloem.
- 1 dl melk.
- peterselie en bieslook naar smaak (gedroogd of vers).
- peper en zout.
- 1/2 dl room.
- gerookte zalm (ongeveer 100gr).
- evt. rivierkreeftjes.
- evt. kleine stukjes aardappel, ca. 4 per portie (of aardappelblokjes).
- Bereidingswijze:
Snijd de geschilde aardappel in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm en kook deze halfgaar tot gaar (ca. 6 minuten).
De gerookte zalm in smalle reepjes/snippers snijden.
Maak de tarwebloem aan met de koude melk en bind daarmee de bouillon zodra deze kookt.
Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg er na 5 minuten de aardappels, peper en zout zalm en rivierkreeftjes aan toe.
Laat de soep nog ca. 5 minuten zacht doorkoken. Voeg als laatste de peterselie en bieslook toe.
Maak de soep vlak voor het opdienen af met de room.