Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Koud

Smaak: Hartig, Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 15

Ingrediënten:
  • 2 eetl. pijnboompitten.
  • 4 eetl. extra vergine olijfolie.
  • 1/4 ijsbergsla, in fijne reepjes.
  • 200 g rosbief.
  • 1 eetl. citroensap.
  • 100 g feta, blokjes.
  • 1 bakje tuinkers.

 

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan in enkele druppels olijfolie lichtbruin. Schep ze uit de pan.

Bereiden:
Verdeel de sla over de borden. Leg er de plakjes rosbief bovenop. Besprenkel met olijfolie en citroensap. Garneer met feta, pijnboompitten en uit het bakje geknipte tuinkers.

Tip:
Serveersuggestie: Eet hier warme pistolets of maïsbroodjes bij.

Variatie:
Vervang de feta door blokjes mozzarella. Besprenkel de mozzarella met een beetje balsamicoazijn of groene pesto.