Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 350 gr kipgehakt.
  • 1 dl bevroren gevogeltefond.
  • 3 dl gevogeltefond.
  • 5 gr verse dragon.
  • 5 gr peterselie.
  • 12 grote champions.
  • mespunt gemberpoeder.
  • mespunt witte peper.
  • 1 takje salie.
  • rozemarijn.
  • 1/2 laurierblaadje.
  • takjes peterselie.
  • 1,5 dl droge witte wijn.
  • 1,25 dl slagroom.
  • versgemalen peper.
  • versgemalen zout.

 

Bereidingswijze:
Meng voor de farce 100 gr van het kipgehakt met de bevroren fond in een foodprocessor tot een fijne massa.
Doe de massa in een schaal en meng het resterende gehakt en de kruiden erdoor.
Maak de champions schoon en steek met een bolletjessteker de steeltjes eruit (bewaren).
Vul de hoedjes met de kipfarce.
Breng voor de wijnsaus de gevogeltefond met de uitgestoken championsteeltjes, de specerijen en de kruiden, behalve de peterselie, aan de kook.
Laat dit tot de helft inkoken en roer de peterselie erdoor.
Zeef de fond en doe hem in een shcone pan met de witte wijn en de slagroom.
Laat ook de saus tot de helft inkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor tot 150 graden.
Vet een braadslee of ovenschaal royaal in en zet de gevulde campignons erin.
Schuif de braadslee in de oven en laat de champions in circa 15 minuten garen en licht kleuren.
Serveer de champignons op verwarmde borden en giet een beetje saus rondom.
Garneer met een tomaatroosje.