Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 12 grote champignons. 
  • 2 eetl. citroensap. 
  • 2 sjalotjes, gesnipperd. 
  • 30 g walnoten of hazelnoten, gehakt. 
  • 1 eetl. arachideolie of notenolie. 
  • 100 g roomkaas. 
  • 4 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries) of theel. gedroogd.

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Borstel of veeg de champignons schoon. Draai de stelen eruit en hak deze fijn. Blancheer de hoedjes (1 minuut) in kokend water met citroensap. Giet ze af en laat goed uitlekken. Bewaar een beetje kookvocht.

Bereiding:
Verhit de olie in de pan. Fruit hierin de sjalotjes en schep de gehakte champignonstelen erdoor. Meng de noten en het sjalotjesmengsel door de roomkaas. Voeg eventueel 1 eetlepel kookvocht van de champignons toe. Vul de champignonhoedjes met dit mengsel en serveer ze bestrooid met bieslook.

Suggestie:
Bestrooi de gevulde champignons met geraspte kaas en zet ze even onder een hete grill.

Variatie:
Vervang de noten door miniblokjes paprika.