Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 6

bereidingstijd in minuten: 15

Ingrediënten:
  • 12 middelgrote tomaten. 
  • 150 g verse tonijn of 250 g tonijnsteak. 
  • 1 eetl. (Japanse) sojasaus. 
  • 1 eetl. extra vergine olijfolie (Mediterrane). 
  • 150 g gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen. 
  • 2 eetl. chilisaus. 
  • 2 eetl. mayonaise. 
  • 1 eetl. geknipte bieslook.

 

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Snijd het kapje van de tomaatjes en hol ze met
behulp van een lepel uit. Snijd de tonijn in kleine stukjes en roer de sojasaus en olijfolie erdoor. Meng de garnalen, chilisaus, mayonaise en bieslook door elkaar.

Bereiding:
Vul de helft van de tomaatjes met het tonijnmengsel en de andere helft met het garnalenmengsel.

Suggestie:
Zet ieder gevuld tomaatje in een papieren cakevormpje en plaats deze op een schaal.