Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Hartig, Anders

Aantal personen : 8

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:
  • 20 pasteibakjes (minstens 2 per persoon).
  • 1,5 kg kip.
  • 1 kg champions.
  • 2 liter bouillon.

Ragout:

  • 250-300 gr boter.
  • Bloem.
  • Bouillon.
  • Kerrie.

 

Bereidingswijze:

Kook de kip in de bouillon rustig gaar. Laat de kip afkoelen.
Kook vervolgens in de dezelfde bouillon de champions.
Bewaar de bouillon voor de ragout.

Voor de ragout:
Smelt de boter rustig (niet bruin laten worden).
Voeg bij de gesmolten boter de bloem. Zorg ervoor dat alle bloem wordt opgenomen door de boter. Laat dit even gaar worden en voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe tot dat de gewenst dikte van de ragout bereikt is. Roer door de ragout naar smaak een beetje kerrie.
Roer de kip en champions door de ragout.
Verwarm de pasteibakjes en vul deze met de ragout.

De kip en champions kunnen ook een dag van te voren gemaakt worden. Om op te warmen voeg een beetje bouillon toe aan de kip. Maak vervolgens de ragout zoals beschreven en voeg de warme kip en champions toe. Laat alles nog even doorwarmen.