Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:
  • 200 gram mie.
  • zout.
  • 1 ui.
  • 1 grote wortel.
  • 200 gram broccoli.
  • 1 klein blikje maïs.
  • 200 gram zalmfilet.
  • peper.
  • 2 eetlepels olie.
  • 1 theelepel sambal badjak.
  • 2 eetlepels sojasaus.
  • 5 takjes koriander.

 

Bereidingswijze:
Kook de mie in water met zout gaar. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de wortel in halve plakjes en de broccoli in roosjes. Laat de maïs uitlekken. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
Verwarm de olie en roerbak hierin de ui, de wortel en de broccoli enkele minuten. Voeg de vis toe en roerbak de vis 3 minuten mee. Schep er de maïs, de sambal, de sojasaus en ½ dl water door en laat het gerecht in nog ca. 3 minuten gaar worden. Snijd de koriander klein. Laat de mie uitlekken en schep de mie en de koriander door het vis-groentemengsel.