Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 150 g farfalle (zak 500 g, pasta). 
  • 1 pak prei à la crème (a 450 g, diepvries). 
  • 2 zalmfilets wild (diepvries) ontdooid en in stukjes. 
  • basilicum. 
  • 1 beschuit, verkruimeld. 
  • 1 eetlepel olijfolie. 
  • lage ovenschaal.

 

Bereidingswijze:
Verwarm de ovengrill voor. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Laat de prei in een pan op laag vuur ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking, roer regelmatig. Roer de stukjes zalm erdoor. Meng de prei met zalm en het basilicum door de farfalle. Voeg eventueel iets van het achtergehouden pastakookvocht toe om het mengsel smeuïg te maken. Doe het farfallemengsel in de ingevette ovenschaal. Meng het beschuitkruim met de olie en strooi dit over de schotel. Schuif de schotel 15 centimeter onder de hete ovengrill en laat de bovenkant in 8 minuten goudbruin worden.