Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 4 el. ketjap manis.
  • 2 teentjes knoflook.
  • 2 kipfilets (ca. 400 gr).
  • zout.
  • 2 tl. kerriepoeder.
  • 1 kg. aardappels.
  • 1 struik paksoi (ca. 600 gr).
  • 1 kippenbouillontablet.
  • 1 el. boter of margarine.
  • peper.

 

Bereidingswijze:
Ketjap in schaal gieten. 1 teentje knoflook erbij uitpersen. Kipfilets inwrijven met zout en 1 tl. kerriepoeder. In stukjes snijden. Kip in ketjap leggen. Ca. 3 min. marineren. Af en toe omscheppen. Intussen aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water zetten. Van paksoi buitenste blad verwijderen. Bladeren en stelen in smalle reepjes snijden en wassen.
Aardappelen met water en kippebouillontablet gaarkoken. Intussen kip uit marinade nemen en op keukenpapier laten uitlekken. In braadpan boter verhitten. Kip in ca. 10 min. op hoog vuur goudbruin en gaar bakken. Af en toe omscheppen. Intussen boven kom aardappels afgieten, kookvocht bewaren. Aardappelen fijnstampen en net zoveel kookvocht erdoor roeren tot smeuïge puree ontstaat. 1 teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Rest van kerriepoeder erdoor roeren. Paksoi erdoor scheppen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper. In schaal scheppen. Kip erop scheppen. Direct serveren