Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 150 gram gehakt half om half. 
  • 1 theel. gehaktkruiden. 
  • zout en versgemalen peper. 
  • 100 gram doperwtjes (diepvries). 
  • 2 vleestomaten. 
  • 1 rode paprika. 
  • 1 sjalot. 
  • 1 teentje knoflook. 
  • 2 eetl. olie. 
  • 1 mesp. gedroogde salie. 
  • 0.5 theel. bouillonpoeder. 
  • 75 gram buisjespasta of spaghetti. 
  • 2 eetl. geraspte parmezaanse of oude Goudse kaas. 
  • een paar zwarte olijven om te garneren.

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Maak het gehakt aan met de kruiden en wat zout en peper. Rol er met vochtige handen kleine balletjes met een doorsnee van circa 3 cm van. Laat de doperwtjes ontdooien. Snijd de tomaten in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de ene helft in blokjes en de andere in reepjes. Snipper de sjalot en de knoflook.

Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan en laat de gehaktballetjes kort bakken. Voeg de sjalot en de paprikablokjes toe en laat kort meebakken. Voeg de tomaat, de salie en de bouillonpoeder toe en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Voeg een scheutje water toe als de saus te dik mocht worden. Voeg na 5 minuten de doperwtjes toe en laat meestoven. Kook intussen de pasta in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Schep de saus met de gehaktballetjes door de pasta en bestrooi met wat geraspte kaas. Garneer met de reepjes paprika en desgewenst met de zwarte olijven.