Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 200 g fusilli.
  • 450 g witte bonen, uit pot of blik.
  • 225 g tuinerwtjes of doperwten, uit pot of blik.
  • 1 klein potje kappertjes.
  • 1 klein potje zongedroogde.
  • tomaten (ca. 190 g).
  • 1 blikje tonijn naturel (op water, ca. 400 g).
  • 1 kleine (rode) ui, gesnipperd.
  • 6 eetl. yoghurtmayonaise.
  • 2 eetl. citroensap.
  • 2 teentjes knoflook.
  • zout en versgemalen peper.
  • paprikapoeder.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Breng circa 2 liter water aan de kook. Strooi de pasta erin en kook deze beetgaar. Roer af en toe om. Stort de pasta in een vergiet en spoel snel af onder stromend koud water.

Bereiden:
Laat de bonen, erwtjes en kappertjes in een vergiet uitlekken en spoel ze schoon. Snijd de
gedroogde tomaten in smalle reepjes. Laat de tonijn uitlekken en haal het visvlees los. Meng de pasta, bonen, erwtjes, kappertjes, uisnippers en tonijn. Roer een saus van yoghurtmayonaise, citroensap, 2-3 eetlepels olie van de gedroogde tomaten en knoflook uit de pers en breng deze op smaak met zout, peper en paprikapoeder en meng dit door de salade.

Tip:
Verrijk de salade met verse ingredi├źnten als een gesnipperde paprika en een in reepjes
gesneden courgette.