Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 300 g Chinese eiermie of andere fijne miesoort. 
  • 4 lente-/bosuitjes. 
  • 1 prei. 
  • 100 g ongezouten pinda’s. 
  • 2 eetl. ketjap manis. 
  • 3 eetl. zoete (sweet) chilisaus. 
  • 2 theel. sambal (oelek, badjak of manis). 
  • 1 eetl. maïzena. 
  • 2 eetl. (wok)olie. 
  • 500 g rundergehakt. 
  • 100 ml bouillon (van tablet of uit pot).

 

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Bereid de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken. Snijd de bosuitjes met loof en de prei in ringen. Rooster de pinda’s in een droge hete koekenpan. Meng de ketjap, 2 eetlepels chilisaus, sambal en maïzena door het gehakt.

Bereiding:
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het gehakt rul en goudbruin. Voeg de bosuitjes en de prei toe en roerbak nog 4 minuten. Schenk de bouillon en de rest van de chilisaus erbij. Schep de eiermie er luchtig door zodat alles goed warm wordt en serveer het gerecht bestrooid met de pinda’s.