Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 400 g pipe rigate pasta (penne pasta), koelvers of gedroogd.
  • zout.
  • 4 eetl. olijfolie.
  • 1 ui, gesnipperd.
  • 3 teentjes knoflook, geperst.
  • paprikamix: 1 rode, gele en groene paprika, in blokjes.
  • 200 g gemengde paddenstoelen, in reepjes.
  • 500 g runder- of half-om-half gehakt.
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt.
  • versgemalen peper.
  • 1 eetl. ketjap manis.
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g) of flinke scheut tomatenketchup.
  • 1 blikje maïs (150 g).

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Kook de pipe rigate beetgaar in water met zout en 2 eetlepels olijfolie. Giet de pasta af, schud even op en houd warm.

Bereiden:
Verhit de rest van de olijfolie en fruit de ui en
knoflook. Voeg paprika en paddenstoelen toe en roerbak 3 minuten. Schep het gehakt en de rode peper erbij en bak tot het gehakt rul is.
Voeg daarna peper, ketjap en tomatenpuree of
tomatenketchup toe. Schep de maïs erdoor. Schep de pasta op diepe borden met de saus eroverheen.

Variatie:
Lekker met een groene salade met komkommer.