Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees, Gevogelte, Vis/Zeevruchten, Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 30 (+ 2 uur rijzen deeg)

Ingrediënten:

Deeg:

  • 300 gr meel (+ iets extra's om te bestuiven).
  • 1 eetl olie.
  • 200 ml water (lauw).
  • 2 gr gist.
  • 2 theelepel suiker.
  • italiaanse kruiden naar smaak.

Saus:

  • 1 gezeefde tomaten pakje.
  • 1 ui.
  • 1 teentje knoflook.
  • tomaten ketchup naar smaak.
  • italiaanse kruiden.
  • peper.
  • paprika poeder.

Beleg voorbeeld:

  • salami, paprika, champions, cherrytomaten, kaas, ham, ananas, gehakt, tonijn, olijven, enz

 

Bereidingswijze:

deeg:
meel, kruiden, gist en suiker mengen. Water en olie toevoegen. Goed kneden (± 10 minuten) en daarna laten rijzen. Dit duurt een tijdje (± 2 uur).
Sneller is het om een paar minuten de gist te mengen met de suiker en water.

saus:
ui en knoflook aanfruiten. Overige ingrediënten toevoegen. Als saus te dun is eventueel iets binden.

Oven voorverwarmen en ± 15-20 minuten bakken op 225 graden