Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 1

bereidingstijd in minuten: 40

Ingrediënten:
  • 1 eetl. vloeibare honing.
  • 50 ml sojasaus.
  • 50 ml droge sherry.
  • mespuntje gemberpoeder of geraspte gemberwortel.
  • 1 teentje knoflook, geperst.
  • 125 g kipfilet, in repen.
  • 1 kleine rode ui, in smalle halve ringen.
  • 100 g kastanjechampignons, in plakjes.
  • 50 g peultjes.
  • zout en versgemalen peper.
  • een stuk aluminiumfolie van ca. 50 cm.

 

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vouw van de aluminiumfolie een envelopje, door de folie dubbel te vouwen en dan de zijkanten dicht te vouwen. Laat het aan de bovenkant nog wel open. Meng voor de saus de honing, sojasaus, sherry, gember en knoflook en leg de kipfilet hierin om te marineren. Meng alle groenten met wat zout en peper.

Bereiden:
Leg de groenten onderin de aluminiumfoliezak en de kipfilet erbovenop. Schenk het sausje in het zakje. Vouw het zakje dicht en zorg dat het niet openscheurt. Leg het op een bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven. Laat het gerecht in 20 minuten in de oven gaar stomen.

Tip:
Maak eens een vispakketje. Bekleed een ovenvaste kom ruim met een stuk bakpapier en leg daarin 1 gesnipperd sjalotje, 1 teentje geperste knoflook, 150 gram broccoli in roosjes, 125 gram zalmfilet, zout en peper en giet er een mengsel van 75 ml kookroom, 1 eetlepel wittewijn en 1/2 verkruimeld groentebouillonblokje op. Vouw het bakpapier tot een zakje en knoop dit dicht met keukengaren. Zet het 45 minuten in een oven van 200°C.