Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees, Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 400 g nestjes mie. 
  • 400 g gesneden bamigroenten (1 bamipakket). 
  • 2 teentjes knoflook. 
  • 200 g gekookte ham (dikke plakken of hamreepjes). 
  • 3 eetl. zonnebloemolie of arachideolie. 
  • 2 eetl. ketjap asin. 
  • 2 eetl. ketjap manis. 
  • 200 g gepelde garnalen.

 

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken. Snijd sommige groenten uit het bamipakket zoals tomaat en ui iets kleiner. Pel de teentjes knoflook en snipper ze. Snijd de plakken ham in blokjes.

Bereiding:
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de hamblokjes en de knoflook 2 minuten. Schep de groenten erbij en roerbak 5 minuten. Voeg de twee soorten ketjap toe en bak al omscheppend nog 3 minuten. Schep de mie en de garnalen door het gerecht en warm alles goed door.

Suggestie:
In plaats van hamreepjes zijn gerookte kipreepjes ook heel lekker.