Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 4 slavinken.
  • zout en versgemalen peper.
  • 1 blikje ananasblokjes op sap.
  • 4 eetl. arachideolie of zonnebloemolie.
  • 1 ui, gesnipperd.
  • 125 ml vleesbouillon (van tablet).
  • 2 eetl. ketjap manis.
  • 1/2 theel. sambal oelek.
  • 1 struik paksoi, in repen.
  • allesbinder of maïzena.

 

Bereidingswijze:

Bestrooi de slavinken met zout en peper. Laat de ananas uitlekken en vang het vocht op. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de slavinken goudbruin en gaar in 12 minuten. Voeg de ui toe en bak deze even mee. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Voeg de ananas bij het bakvet en bak 2 minuten. Giet het ananassap en de bouillon erbij en voeg de ketjap en sambal toe. Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de paksoi 2-3 minuten. Voeg zout en peper toe. Bind de saus licht met allesbinder of aangelengde maïzena. Serveer de slavinken met de saus en de paksoi.

Tip:

  • Vervang paksoi door spinazie.
  • Neem in plaats van slavinken rundervinken of schouderkarbonades.