- Menugang:
Hoofdgerecht
- Soort hoofd ingrediënt:
Vlees
- Temperatuur:
Warm
- Smaak:
Anders
- Aantal personen :
2
- bereidingstijd in minuten:
15
- Ingrediënten:
- 2 biefstukken van ca. 150 g.
- zout en versgemalen peper.
- 2 eetl. arachideolie.
- of zonnebloem olie.
- 2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd.
- 2 teentjes knoflook, geperst.
- 1 eetl. tomatenpuree.
- 100 g champignons, in plakjes.
- 1 theel. mosterd.
- 2 augurken, gesnipperd.
- 1 eetl. kappertjes.
- 200 ml kookroom.
- 25 g boter.
- Bereidingswijze:
Bestrooi de biefstukken met peper. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Schep de champignons erbij en bak ze even mee. Meng de mosterd, augurken, kappertjes en kookroom erdoor en kook zachtjes 3 minuten. Verhit in een andere pan de rest van de olie met de boter en bak de biefstukken 2 minuten per kant. Bestrooi ze met zout. Serveer het vlees op warme borden met de saus ernaast.
Tip:
- Blus het bakvet van de biefstuk eens af met een scheutje wodka en voeg dit toe aan de saus.
- Maak er een biefstuk Westmoreland van: voeg aan het bakvet van het vlees 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels piccalilly, een scheutje droge witte wijn, runderbouillon of vleesfond en 1 eetlepel kookroom of koffieroom toe.