Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 60

Ingrediënten:
  • 6 deelblokjes spinazie (30 gram per blokje) (ik gebruik meestal meer).
  • 1 ui.
  • 400 gram kipfilet.
  • zout.
  • zwarte peper.
  • 2 eetlepels olie.
  • 6 eieren.
  • 1/2 zakje minikrieltjes a 450 gram per zakje.
  • 100 gram geraspte oude kaas met komijn.

eventueel:

  • champions.
  • 1 pak gezeefde tomaten.
  • 1/2 theelepel gemalen komijn.
  • wijde ovenschaalinhoud ca 11/2 liter.

 

Bereidingswijze:

In zeef spinazie in ca 1 uur laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4. Ovenschaal invetten. Ui pellen en fijnsnipperen. Kip in stukjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Kip en ui in ca 5 minuten rondom lichtbruin bakken. Intussen in kom eieren loskloppen. Erdoor scheppen: kip met ui (bakvet bewaren), spinazie, krieltjes en kaas. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in ovenschaal. Een richel onder midden in oven schuiven.Tajine in ca 30 minuten gaar en stevig laten worden. Bakvet van kip opnieuw verhitten. Gezeefde tomaten en komijn erdoor roeren. Op hoog vuur onafgedekt in ca 5 minuten tot dikke saus laten inkoken. Op smaak brengen met zout,peper en komijn. Tajine in 8 stukken snijden en over vier borden verdelen. Beetje tomatensaus over tajine schenken, rest apart erbij serveren.

 

Notities
Tip: Serveer er een lekkere salade bij