Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:
  • 150-175 g volkoren rijst.
  • handje rozijnen.
    400 g sperziebonen.
  • 300 g rundergehakt (of minder).
  • 1 ui.
  • 1 teentje knoflook.
  • 2 el water.
  • 1 el citroensap.
  • 2 bananen (of twee appels).
  • 2 eieren.
  • 100 ml crème fraîche of een scheutje room/sojaroom/haverroom/speltroom/etc.
  • 1 tl mosterdzaad.
  • 2 tl kerrie.
  • 2 laurierblaadjes.
  • 2 tl kurkuma.
  • zout en peper.

 

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C
Breng water aan de kook en kook hierin de sperziebonen voor 7-8 min
Verhit het rundergehakt in een pan en roer tot er geen rood vlees meer zichtbaar is
Snijd ondertussen de ui in stukjes
Pers de knoflook
Voeg de uien en knoflook toe aan het gehakt en bak dit ongeveer 3 min
Voeg het water, crème fraîche (of room) citroensap, mosterdzaad, kerrie, laurierblaadjes, kurkuma, zout en peper toe en roer goed
Breng het mengsel aan de kook en laat het een paar minuutjes zachtjes pruttelen
Snijd ondertussen de bananen in plakjes
Neem de pan van het vuur en roer de sperziebonen, bananen en ei door de saus
Doe het mengsel in een ovenschaal en zet het 25 min in de oven
Kook ondertussen de rijst met de rozijnen gaar
Serveer de saus met de rijst
Let op dat je de laurierblaadjes verwijdert!