Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:
  • 250g noodles.
  • 3cm gember.
  • 5 el zonnebloemolie.
  • 2 el suiker.
  • 70g tomatenpuree.
  • 4 kip krokant schnitzel.
  • 300g crispy maïs.
  • 400g Oosterse wokgroente.

 

Bereidingswijze:
Breng voor de noedels een pan met ruim water aan de kook. Schil de gember.
Verhit in een (saus)pan 1 el olie. Rasp de gember boven de pan en fruit 1 min. Voeg de suiker toe en bak 2 min., tot de suiker begint te kleuren. Schep de tomatenpuree door het gember-suikermengsel en bak 1 min. mee. Schenk 150 ml water erbij en roer de saus glad. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en kook de gembersaus 1 min. zachtjes. Neem de gembersaus van het vuur en houd onder een deksel warm.
Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de schnitzels in 6 min. goudbruin en krokant. Keer ze regelmatig.
Laat de maïs in een zeef goed uitlekken.
Verhit een wok de laatste 2 el olie. Voeg de wokgroente toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend 3 min.
Verwarm de gembersaus nog 2 min. op laag vuur. Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
Schep de maïs door de groente. Voeg de noedels toe en bak 2 min. op hoog vuur. Breng de noedels op smaak met peper
Snijd de schnitzels in repen. Schep de noedels op 4 borden. Leg de krokante schnitzels erbij en verdeel er de saus over.