Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 55

Ingrediënten:
  • 4 rode puntpaprika's.
  • 3 el olijfolie extra vierge.
  • 450g kabeljauwfilet.
  • 1 snufje zout.
  • 1 snufje peper.
  • 200g crème fraîche.
  • 1 teen knoflook.
  • 25g Parmezaanse kaas.
  • 3 takjes tijm.
  • 200g witte rijst.
  • 75g veldsla.

 

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze met de bolle kant op de bakplaat. Vul de paprika’s met de kabeljauwfilet en bestrooi met zout en peper.
  2. Doe de crème fraîche in een schaaltje. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de kaas, de tijm en peper naar smaak toe en meng met een vork door de room. Verdeel de parmezaanroom over de paprika’s.
  3. Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  4. Verdeel de veldsla over de borden. Leg de gevulde paprika’s erop. Serveer met de rijst.