Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 2 blikjes John West tonijnstukken in olijfolie (160 g).
  • 1 ui.
  • 2 eidooiers.
  • 4 el bloem.
  • 3 el olijfolie.
  • 4 el mayonaise.
  • 1 citroen.
  • 1 ciabattabroodjes.
  • 4 blaadjes ijsbergsla.
  • 2 trostomaten.
  • 8 plakjes augurken zoetzuur (pot 330 g).

 

Bereidingswijze:
  1. Meng de tonijn met de ui, de eidooiers en de bloem tot een stevig mengsel. Vorm er met vochtige handen 4 tonijnburgers van.
  2. Verhit de grillpan. Bestrijk de tonijnburgers met de olijfolie en gril in 4 min. aan beide kanten bruin.
  3. Meng intussen de mayonaise met het citroensap. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de citroenmayonaise. Leg er de slablaadjes, de tonijnburgers, de tomaat en de augurk op. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en leg op 4 borden.