- Menugang:
Hoofdgerecht
- Soort hoofd ingrediënt:
Gevogelte
- Temperatuur:
Warm
- Smaak:
Anders
- Aantal personen :
4
- bereidingstijd in minuten:
20
- Ingrediënten:
- 1 meergranenstokbrood (afbak).
- 390g Nieuwe Standaard Kip kipfilet.
- 250g verse ananasstukjes (schaal).
- 500g verse zuurkool (schaal).
- 4 el magere kwark.
- 1,5 el olijfolie.
- 2 rode uien.
- 1 snufje peper.
- Bereidingswijze:
- Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrijk de kip met de olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.
- Snijd de ananasstukjes iets kleiner. Meng voor de dressing de kwark met peper naar smaak.
- Verhit de grillpan. Gril de kipfilet in 5 min. goudbruin en gaar. Keer de repen af en toe. Meng de zuurkool met de ananas, ui en dressing.
- Verdeel de zuurkoolsalade over 4 borden. Leg er de gegrilde kip op en serveer met het stokbrood.