Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:
  • 800g groene asperges.
  • 1 snufje zout.
  • 250g krielaardappeltjes.
  • 4 eieren.
  • 200 ml mayonaise.
  • 100 ml crème fraîche.
  • 50g kappertjes.
  • 1 snufje peper.
  • 200g gerookte zalm.
  • 200g tomaten.
  • 2 el zilveruitjes.

 

Bereidingswijze:
  1. Kook de aspergestukjes in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 10 min. gaar (groene asperges hoeven niet te worden geschild). Kook de aardappeltjes in water met zout naar smaak gaar.
  2. Prak met een vork de helft van de gekookte eieren fijn en snijd de anderen in partjes.
  3. Doe de mayonaise en de crème fraîche in een kom, voeg het geprakte ei en de kappertjes toe, meng alles en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de mayonaise voorzichtig door de aspergepunten, de krielaardappeltjes, de gerookte zalm, de tomaten, de partjes ei en de zilveruitjes.