- Menugang:
Hoofdgerecht
- Soort hoofd ingrediënt:
Vlees
- Temperatuur:
Warm
- Smaak:
Anders
- Aantal personen :
4
- bereidingstijd in minuten:
30
- Ingrediënten:
- 3 tl Verstegen mix voor gehakt (bus 225 g).
- 1 ei.
- 4 el paneermeel.
- 2 el zwarte olijven zonder pit (pot 235 g).
- 2 tl gedroogde oregano.
- 500g gemengd gehakt.
- 350g spaghetti.
- 2 el olijfolie.
- 250g fijngesneden andijvie.
- 620g pastasaus tradizional.
- 3 el basilicum (bakje 20 g).
- 1 snufje zout.
- 1 snufje peper.
- Bereidingswijze:
- Meng de kruidenmix met het ei, het paneermeel, de olijven en de oregano door het gehakt. Rol er met vochtige handen kleine balletjes van.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen in een braadpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Schep ze uit de pan.
- Voeg de andijvie toe aan het bakvet. Laat de andijvie al omscheppend in 3-4 min. slinken. Voeg de pastasaus en de gehaktballetjes toe en stoof de saus nog 10 min. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Giet de spaghetti af. Verdeel de pasta met de pastasaus en gehaktballetjes over de borden. Bestrooi met basilicum.