Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 1 pot Patak's 2-step Curry Jalfrezi (360 g).
  • 2 el olijfolie.
  • 1 ui.
  • 1 teen knoflook.
  • 300g kipdijfilet (schaal).
  • 1 groene paprika.
  • 2 rode paprika's.
  • 250g cherrytomaatjes (bakje).
  • 300g zilvervliesrijst.
  • 10g koriander (bakje à 20 g).
  • 100g yoghurt Griekse stijl.

 

Bereidingswijze:
  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui, knoflook en ?/? van de curry-kruidenmix 1 min. Schep de kipdijfilet erdoor en voeg weer ?/? van de kruidenmix toe. Bak de kip 3 min. op matig vuur.
  2. Voeg de paprika, tomaatjes en de rest van de kruidenmix toe en bak nog 2 min. Voeg de currysaus toe en stoof de kip afgedekt in 15 min. zachtjes gaar. Roer regelmatig.
  3. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er de curry over. Bestrooi met de koriander en serveer met de yoghurt.