Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 3el olijfolie.
  • 1 ui.
  • 2 tenen knoflook.
  • 1 rode paprika.
  • 2 tl milde paprikapoeder.
  • 2 el bloem.
  • 1 tl karwijzaad.
  • 70g tomatenpuree (1 blikje).
  • 400ml groentebouillon.
  • 520g tilapiafilet (2 schalen à 260 g) of andere vis.
  • 125g zure room (1 bekertje).
  • 2 takjes peterselie.

Bereidingswijze:
Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de ui, knoflook en paprika 3 min. zonder te laten kleuren. Bestrooi met de paprikapoeder, bloem en het karwijzaad en bak nog 1 min.
Schep er de tomatenpuree door en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon langs de rand in de pan. Breng tegen de kook aan.
Draai het vuur laag. Voeg de tilapiafilet toe en stoof de vis afgedekt in 10-15 min. gaar. Meng intussen de room met de peterselie.
Schep de goulash op 4 borden. Schep de peterselieroom erbij.