- Menugang:
Hoofdgerecht
- Soort hoofd ingrediënt:
Vis/Zeevruchten
- Temperatuur:
Warm
- Smaak:
Anders
- Aantal personen :
4
- bereidingstijd in minuten:
30
- Ingrediënten:
- 3el olijfolie.
- 1 ui.
- 2 tenen knoflook.
- 1 rode paprika.
- 2 tl milde paprikapoeder.
- 2 el bloem.
- 1 tl karwijzaad.
- 70g tomatenpuree (1 blikje).
- 400ml groentebouillon.
- 520g tilapiafilet (2 schalen à 260 g) of andere vis.
- 125g zure room (1 bekertje).
- 2 takjes peterselie.
- Bereidingswijze:
Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de ui, knoflook en paprika 3 min. zonder te laten kleuren. Bestrooi met de paprikapoeder, bloem en het karwijzaad en bak nog 1 min.
Schep er de tomatenpuree door en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon langs de rand in de pan. Breng tegen de kook aan.
Draai het vuur laag. Voeg de tilapiafilet toe en stoof de vis afgedekt in 10-15 min. gaar. Meng intussen de room met de peterselie.
Schep de goulash op 4 borden. Schep de peterselieroom erbij.