Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 250g volkoren noodles.
  • 1 el suiker.
  • 50 ml azijn.
  • 1 komkommer.
  • 3 rode uien.
  • 400g paksoi.
  • 350g nieuwe standaard kip dijfilet.
  • 2 el zonnebloemolie.
  • 100 ml original chilisaus.
  • 1 mango.

 

Bereidingswijze:
Los in een kom al roerend de suiker op in de azijn.
Snijd de komkommer in plakken en schep door het azijnmengsel.
Laat afgedekt staan tot gebruik.
Schep af en toe om.
Breng voor de noodles een pan met ruim water aan de kook.
Snijd de uien in halve ringen.
Snijd het witte deel van de paksoi in reepjes en houd apart.
Snijd het groene blad van de paksoi ook in reepjes.
Snijd de dijfilet in reepjes.
Verhit een wok op hoog vuur.
Schenk de olie in de wok.
Bak de kipreepjes al omscheppend in 3 min. goudbruin.
Voeg de ui en het witte deel van de paksoi toe en bak nog 2 min.
Voeg de chilisaus toe en verwarm nog 1 min. Draai dan het vuur laag.
Snijd de mango in blokjes: snijd het mangovruchtvlees vlak langs de pit af.
Snijd het vruchtvlees kruislings tot op de schil in.
Draai de mangostukken binnenstebuiten en snijd de blokjes van de schil af.
Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep het groene deel van de paksoi door de kip en bak 1 min. op hoog vuur.
Voeg de mango toe als de paksoi is geslonken en warm in 2 min. goed door.
Giet de noodles af en laat ze goed uitlekken.
Voeg ze toe aan de groente en schep door.
Verdeel de noodles met de kip en groente over 4 kommen.