Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 8

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 4 grote uien.
  • 3 teentjes knoflook.
  • Ketjap Asin.
  • Ketjap Manis.
  • Conimex roerbakolie.
  • 6 tot 8 eieren.
  • 400/500 gram roerbakgroenten.
  • 400/500 gram taugé.
  • 1 doosje Conimex Chinese Mie speciaal. (Kruiden en marinade).
  • 2 pakken Conimex eiermie.
  • 500 gram kipfilé, of kalkoenfilé.
  • Sesamolie.
  • Conimex Sambal Oelek.

 

Bereidingswijze:
Meng de marinade uit het zakje Conimex Chinese mie speciaal, met een flinke scheut sesamolie.
Laat de kruiden uit het zakje in een kopje heet water weken.
Snij het vlees in kleine blokjes, en meng deze door de marinade.
Snij de knoflook in dunne plakjes.
Verwarm een wok met een flinke scheut roerbak olie, voeg de knoflook te aan de hete olie, en laat deze lichtbruin worden.
Voeg daarna het vlees toe, en bak deze gaar.
Voeg de in dunne plakjes gesneden uien toe, en bak ook deze gaar.
Kluts de eieren, en bak deze even apart in een koekenpan, roerbakken, zodat het allemaal stukjes wordt.
Spoel de roerbakgroenten met heet water, en voeg deze toe aan de wok.
Kook de eiermie 5 minuten in ruim water, vermengd met een flinke scheut ketjap asin.
Voeg het kopje kruiden, de roerbakeieren en de taugé toe aan de wok. (2 minuten laten meebakken)
Voeg 1 (flinke) theelepel sambal oelek toe aan de wok.
Voeg de uitgelekte eiermie toe aan de wok. (Goed mengen)
Voeg tenslotte nog een scheut ketjap manis toe aan de wok.
Nog even roeren, en klaar.