Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:
  • 500gr kip.
  • 500 gr ui.
  • 3 ons prei.
  • 2 ons tauge.
  • 4 el pindakaas.
  • 1 el tomatenketchup.
  • 9 el ketjap manis.
  • 6 el azijn.
  • 6 el bruine basterdsuiker.
  • 1 tl sambal.

Bereidingswijze:
De kip een aantal uur marineren in de azijn, tomatenketchup, ketjap manis, sambal en basterdsuiker.
Snij de prei en ui in halve ringen. Bak het gemarineerde vlees en voeg de prei en ui toe. Laat nog even sudderen tot alles gaar is.
Voeg de pindakaas toe en laat de saus binden. Voeg als laatste de tauge toe.
Het gerecht opdienen met rijst of stokbrood en een lekkere salade.