Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:
  • 500 g kalkoenfilet, in gelijke plakken.
  • zout en versgemalen peper.
  • 2 eetl. olijfolie.
  • rasp van 1/2 citroen.
  • 50 g walnoten, grof gehakt en geroosterd.
  • 6 stengels bleekselderij, in smalle boogjes.
  • 1 appel, geschild in blokjes.
  • 1 sinaasappel, in partjes.
  • 75 g blauwe kaas, verbrokkeld (roquefort of Danish Blue).

Voor de dressing:

  • 2 eetl. mayonaise.
  • 1 eetl. magere yoghurt (Melkan).
  • 1 theel. Dijonmosterd.
  • 1 eetl. citroensap.

 

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Wrijf de plakken kalkoen in met zout, peper en olijfolie. Bestrooi ze rondom met citroen rasp. Meng de ingredi├źnten voor de dressing. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan circa 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.

Bereiden:
Meng de bleekselderij met het fruit, de noten, kaas en dressing. Bak of gril de kalkoen in circa 3 minuten per kant. Serveer de salade erbij.

Tip:
Neem in plaats van blauwe kaas zachte geitenkaas.

Variatie:
Vervang de walnoten door geroosterde pijnboompitten.