Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:
  • 4 kogelbiefstukjes van 125 gr.
  • 1 el olijfolie.
  • zout en peper.
  • 8 sjalotjes, gehalveerd.
  • 2 dl rode port.
  • 1 dl rode wijn.
  • 5 dl runderbouillon.
  • 50 g koude boter, in blokjes gesneden.

Bereidingswijze:

Verhit een beetje boter in een sauspannetje, voeg de sjalotjes toe en bak ze lichtbruin.
Voeg de port en wijn toe en laat 2 minuten koken.
Voeg de bouillon toe en laat de saus tot de helft inkoken. Roer 1 voor 1 de blokjes boter erdoor.
Maak op smaak met peper en zout.
Verhit de olie in een koekenpan. Schroei de biefstukjes aan beide kanten in 3 minuten dicht en laat ze nog 3 minuten doorgaren in de pan.
Schep de biefstukjes uit de pan op een bord en laat ze 5 minuten rusten. Verdeel hierna de biefstukjes over de borden en schenk de saus met de sjalotjes erover.

Lekker met sperziebonen omwikkeld in ontbijtspek en aardappeltjes.