Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Hartig, Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:
  • 1 pakje deeg voor hartige taart (diepvries).
  • klontje boter.
  • 2 blikjes John West Pure & Natural.
  • 4 teentjes knoflook.
  • 2 eetl. kappertjes.
  • 8 champignons.
  • 1 bosje bosui.
  • 2 tomaten.
  • 4 eieren.
  • 100 ml soja kookroom.
  • verse peterselie.
  • snufje zout en peper.

Bereidingswijze:
Laat 8 plakjes deeg voor hartige taart langzaam ontdooien. Vet de muffinvormen in met boter, leg de plakjes deeg in de vormpjes en snijd het overtollige deeg eraf. Bak het deeg 5 minuten voor in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bak intussen in een koekenpan, op middelhoog vuur, in een drupje olijfolie de knoflook, bosuitjes, champignons en kappertjes aan. Roer de tonijn er doorheen. Kluts de eieren met de room, peterselie en zout en peper. Vul de quichevormpjes met het tonijn mengsel, beleg met een dun plakjes tomaat en schenk hierover het eimengsel. Bak de tonijnquiches af in de heteluchtoven op ca. 170 graden, gedurende 30 minuten. Check met een satéprikker of de quiches van binnen gaar zijn.