Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:
  • 50 g boter.
  • 2 teentjes knoflook gepeld en in plakjes.
  • 250 g snijbonen.
  • zout en peper.
  • cayennepeper.
  • 600 g kabeljauwfilet mosterd-dille.
  • 1 kg voorgekookte kruimige aardappelen.
  • 200 g prei fijn gesneden.
  • 150 g worteltjes geschraapte.

 

Bereidingswijze:

Zet de aardappelen met de prei, wortel en snijboontjes in een grote diepe pan op het vuur, in een laagje koud water met wat zout.
Breng de groenten aan de kook en kook ze met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar. Giet alles af en stamp fijn.
Laat de kabeljauw in een hete oven (195º) in 15 tot 18 minuten gaar worden.
Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak de knoflook 3 minuten. Roer de knoflookboter en naar smaak zout, peper en cayennepeper door de stamppot.
Verdeel de stamppot en de kabeljauw met mosterd over vier warme borden.

Tip:
Vervang de prei door uienringen en voeg tijdens het stampen nog een handvol rauwe andijvie toe.