Menugang: Nagerecht

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Warm

Smaak: Zoet

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 10

Ingrediënten:
  • 12 roomsoesjes (kant-en-klaar).

voor de chocoladesaus:

  • 150 g pure chocolade, in stukjes.
  • 150 ml slagroom (Melkan).
  • 10 g boter.
  • versgemalen peper.

 

Bereidingswijze:

Bereiden:
Begin met de chocoladesaus. Doe daarvoor de chocoladestukjes en room in een hittebestendige kom of magnetronschaal. Smelt de chocolade onafgedekt in circa 2 minuten op 350 Watt in de magnetron of iets langer au bain-marie. Roer daarna de boter door de saus voor een mooie glans. Voeg versgemalen peper toe. Laat de saus afkoelen tot lauwwarm. Stapel de soesjes op een schaal en giet de saus erover.

Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met een bolletje ijs erbij.

 

Tip:
Voeg tegelijk met de slagroom 2 theelepels oplos-koffie bij de saus of meng er 2 eetlepels sinaasappel- of koffielikeur door.