Menugang: Nagerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische, Anders

Temperatuur: Koud

Smaak: Zoet

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 15

Ingrediënten:
  • 1 sinaasappel.
  • 200 ml vanilleyoghurt, halfvol (Melkan) .
  • 125 g mascarpone.
  •  400 g bosvruchten (aardbeien, blauwe bessen, frambozen, bramen), schoongemaak.

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Boen de sinaasappel schoon met warm water. Rasp 2 theelepels van de schil. Verdeel de gepelde sinaasappel in partjes. Meng de yoghurt met de mascarpone. Schep de sinaasappelrasp erdoor.

Bereiding:
Verdeel 1/3 deel van het bosvruchtenmengsel over 4 coupes en schep daarop 2 eetlepels sinaasappelroom. Vorm laagjes en garneer met bosvruchten en partjes sinaasappel.

Variatie:
Vervang de bosvruchten door nectarine, perzik en ananas.
Vervang de vanilleyoghurt en mascapone door Franse magere kwark voor een mager alternatief.