Menugang: Nagerecht

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Koud

Smaak: Zoet

Aantal personen : 6

bereidingstijd in minuten: 60

Ingrediënten:

  • 300 gr monchou.
  • 250 ml slagroom.
  • 3 zakjes vanillesuiker.
  • 50 gr poedersuiker.
  • Pak bastognekoekjes.
  • 75 gr roomboter, gesmolten.
  • 2 potjes kersenvlaai vulling (430 gr).

 

Bereidingswijze:

Maal de bastognekoekjes fijn. Dit kan in de blender of maal ze fijn met een lepel.
Smelt ondertussen 75 gr roomboter in een pannetje.
Giet de gesmolten boter bij de bastognekruimels en mix het door elkaar met een lepel. Zet aan de kant.
We gaan verder met de vulling. Mix in een mixer de slagroom met 1 zakje vanille suiker.
Pak een nieuwe kom, mix de monchou samen met 2 zakjes vanillesuiker.
Voeg daarna de monchou en slagroom samen met een spatel om de luchtigheid te bewaren.
Voeg 50 gr poedersuiker toe en spatel erdoorheen.
Nu gaan we de toetjes opbouwen. Pak een glaasje, voeg 1 el bastognekruimels aan het glaasje toe.
Verdeel hierover 2 el van het monchoumengsel.
Verdeel hierover 2 el vlaaivulling.
Herhaal dit nog een keer zodat je meerdere laagjes krijgt.
Laat de koekjes opstijven in de koelkast en serveer vanuit de koelkast met het diner.