Menugang: Nagerecht

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Koud

Smaak: Zoet

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 60

Ingrediënten:
  • 175. gram boter. 
  • 175. gram suiker. 
  • 3 stuks eieren. 
  • 3 eetl. melk. 
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel. 
  • 40 gram cacaopoeder. 
  • 250 gram magere franse kwark. 
  • 200 gram mascarpone. 
  • 300 gram ontpitte kersen. 
  • 1 eetl. poedersuiker. 
  • 10 stuks kersen met steeltjes voor garnering.

 

Bereidingswijze:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C als de cake niet in de magnetron bereid wordt. Vet een hoge ovenschaal (bijv. een glazen soufflévorm) met een doorsnede van 18 cm in. Vet de vorm licht in en leg op de bodem een stukje vetvrij bakpapier. Klop de boter en de suiker schuimig. Voeg de eieren en de melk toe en klop deze erdoor. Spatel zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de taart onafgedekt 8 minuten in de magnetron op 800 Watt of 35 minuten in het midden van de oven. Meng intussen voor de vulling de kwark met de mascarpone en schep de kersen erdoor. Keer de cake en snijd deze twee of drie keer overlangs door. Schep de vulling op de cakelagen, stapel ze.

Suggestie:
Deze cake kan ook in een lange vorm worden gebakken. • Serveer de cake met een scheutje crème de cassis

Variatie:
Strooi poedersuiker over de bovenzijde en garneer met kersen of strooi chocolade vlokken over de bovenzijde