Menugang: Nagerecht

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Koud, Warm

Smaak: Zoet

Aantal personen : 8

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:
  • 75 gram bloem. 
  • 1 eetl. cacaopoeder. 
  • 1 mesp. zout. 
  • 1 stuks eieren. 
  • 1 l melk. 
  • 40 gram boter. 
  • 1 l slagroom voor de vulling.
  • 2 eetl. suiker voor de vulling.
  • 1 stuks dikke reep melkchocolade met hazelnoten. 
  • 4 eetl. chocoladesaus.

 

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Zeef de bloem met het cacaopoeder en het zout in een kom. Voeg het ei en de melk toe en meng met een garde of de mixer tot een glad beslag. Laat circa 30 minuten rusten en roer er dan de gesmolten boter door. Bak in een pan met een antiaanbaklaag 8 dunne flensjes en laat ze afkoelen. Klop voor de vulling van de flensjes de slagroom stijf met de suiker. Hak de hazelnotenchocolade fijn en schep door de room.

Bereiding:
Verdeel de room over de flensjes en rol ze losjes op. Verdeel ze over de bordjes en bedruppel met de chocoladesaus.

Suggestie:
Vervang de chocoladesaus eventueel door chocoladepasta die is aangeroerd met een scheutje koffieroom tot de gewenste dikte.