Menugang: Nagerecht

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Koud

Smaak: Zoet

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:
  • 300 g pure chocolade.
  • slagroom light (spuitbus), Melkan.
  • 1 potje kersen, zonder pit, goed uitgelekt.
  • bakpapier.

 

Bereidingswijze:
Rasp 50 gram chocolade grof of schaaf er krullen van. Smelt 250 gram chocolade au bain-marie of in de magnetron op 350 Watt. Strijk met een spatel van de gesmolten chocolade 12 rechthoeken van circa 6x10 cm op het bakpapier. Laat afkoelen. Leg op ieder bord een plakje chocolade dat voorzichtig van het papier geschept is. Spuit daarop een beetje slagroom en verdeel daarover kersen. Herhaal dit nog een keer en dek de bovenkant af met de laatste chocoladeplakken. Gar­neer met slagroom, kersen en de chocoladerasp of -krullen.