Menugang: Voorgerecht, Hapjes

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Hartig, Anders

Aantal personen : 8

bereidingstijd in minuten: 15

Ingrediënten:
  • 250 gr kastanjechampignons. 
  • 3 ansjovisfilets. 
  • 100 gr zwarte olijven zonder pit. 
  • 1/2 teentje knoflook. 
  • 1 zakje grof gesneden peterselie. 
  • 4 el (truffel)olijfolie.

 

Bereidingswijze:
Bak paddestoelen in hete pan zonder olie of boter. Na 10 min. zijn ze gaar met gerimpelde buitenkant. Pureer de ansjovis, olijven, knoflook en grof gesneden peterselie (30 gr) tot grove massa. Voeg champignonmassa en olijfolie toe en pureer nogmaals kort. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met soepstengels of stokbrood.