Menugang: Hapjes

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Koud

Smaak: Hartig

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 15 (1 uur in koelkast)

Ingrediënten:

Recept 1:

  • 100 g palingfilet (Vismarine of vers).
  • 125 ml zure room (Melkan).
  • 1 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries).
  • versgemalen peper.
  • 2 pannenkoeken (kant-en-klaar).
  • plasticfolie.

Recept 2:

  • gerookte zalm.
  • zachte kruidenkaas.
  • wraps.
  • gemengde sla (rucola).
  • kappertjes.

 

Bereidingswijze:

 recept 1:

Voorbereiden:
Pureer de paling en meng de zure room, bieslook en peper erdoor.

Bereiden:
Bestrijk de pannenkoeken met het palingmengsel. Rol de pannenkoeken strak op, verpak de rolletjes apart in plasticfolie en leg ze minstens 1 uur in de koelkast. Verwijder de folie en snijd de rollen met een scherp mes in schuine plakken. Zet ze vast met een cocktailprikker.

Tip:
In plaats van pannenkoeken zijn kant-en-klare tortilla's (Ø 25 cm) ook heel geschikt.

Variatie:
Neem in plaats van paling gerookte forelfilet, gerookte kipfilet (vleeswaren) of gerookte makreelfilet (Vismarine of vers).

 

recept 2:
bestrijk de wraps met de kruidenkaas. Let hierop een plak de kappertjes, sla en gerookte zalm. Rol dit strak op en snij ze in schuine plakken.