Menugang: Gebak

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Koud

Smaak: Zoet

Aantal personen : 8

bereidingstijd in minuten: 40 ( + 2 uur in de oven)

Ingrediënten:

Bodem ( let op 2 stuk):

  • 8 eiwit.
  • 1/2 kg witte basterdsuiker.

Vulling:

  • 1/2 l slagroom.
  • beetje suiker voor in slagroom.
  • fruit zoals ananas of mandarijntjes.

Garnering:

  • chocolade schilfers of iets dergelijks.

 

Bereidingswijze:

Klop het eiwit met de basterdsuiker minimaal 20 minuten.
Verwarm de oven voor op 120 graden.
Smeer het eiwit met de basterd suiker op een bakplaat met bakpapier uit in 2 mooie ronde vormen. Bak dit 2 uur in de oven.
Laat de bodems afkoelen in de oven. Klop inmiddels de slagroom stijf met een beetje suiker.

Besmeer 1 bodem met de slagroom (bewaar iets voor het afwerken van de zijkanten) en vul deze met het fruit. Leg de andere bodem hier bovenop. Smeer de zijkanten af met de rest van de slagroom en plak hier eventueel de chocolade schilfers tegenaan.

Bewaar de taart koel.