Menugang: Bijgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 10

Ingrediënten:
  • ½ zakje geroosterde pinda’s (bijvoorbeeld van Duyvis).
  • 6 eetlepels water.
  • 6 eetlepels kokosmelk.
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker.
  • ¼ theelepel knoflookpoeder.
  • 2 theelepels sojasaus.
  • 1 eetlepel vissaus.
  • 1 theelepel tamarinde pasta.
  • een snufje cayennepoeder.
  • 2 theelepels ketchup.

 

Bereidingswijze:

Doe de pinda’s samen met het knoflookpoeder en een snufje cayennepoeder in een blender.

Voeg hieraan het water, de kokosmelk, basterdsuiker, sojasaus, vissaus en tamarinde pasta aan toe.

Meng het geheel met de blender tot een zachte, egale saus. Je zult hier en daar vast nog wel wat stukjes pinda zien, maar dit is niet zo erg.

Schep de saus  in een steelpannetje en verwarm het geheel op middelhoog vuur, maar breng de saus niet aan de kook. Voeg dan de ketchup toe en roer alles nog even goed door.

Mocht je de satésaus te dik vinden dan kun je beetje bij beetje nog wat water toevoegen, net zolang tot je de gewenste dikte hebt bereikt.