- Menugang:
Bijgerecht
- Soort hoofd ingrediënt:
Vegetarische
- Temperatuur:
Koud
- Smaak:
Anders
- Aantal personen :
4
- bereidingstijd in minuten:
15
- Ingrediënten:
- 150 g blauwe kaas (roquefort, danablue, gorgonzola).
- 150 g gemengde sla.
- 2 vleestomaten, in partjes.
- 1 groene paprika, in reepjes.
- 1 komkommer, in plakjes.
- 100 g groene olijven zonder pit.
- 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes.
- 2 eetl. kappertjes.
voor de dressing:
- 5 eetl. olijfolie.
- 2 eetl. wijnazijn.
- zout en versgemalen peper.
- 1 eetl. gehakte oregano of tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd.
- Bereidingswijze:
Voorbereiden:
Snijd de kaas in blokjes of verkruimel hem. Verdeel de sla over diepe borden of kommen. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bereiden:
Verdeel de tomaten, paprika, komkommer, olijven, bosui, kaas en kappertjes over de sla. Sprenkel de dressing erover.
Tip:
Het is ook lekker om de kaas licht te laten smelten onder een hete grill voordat hij over de salade verdeeld wordt.
"Kan ook als maaltijdsalade voor 2 personen".