Menugang: Bijgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 10 (1 uur marineren)

Ingrediënten:
  • 1 komkommer.
  • 2 el azijn.
  • 1 el water.
  • 2 tl suiker.
  • 1/2 tl zout.
  • gemberwortel (verse ongeveer 1 cm fijn raspen/persen).

 

Bereidingswijze:

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Snij de komkommer vervolgens in stukken van 5 cm en vervolgens in luciferdunne staafjes.

Maak een marinade van de overige ingredienten en marineer hierin de komkommerstaafjes minimaal 1 uur.

Laat voor het opdienen de komkommer goed uitlekken. Garneer eventueel met hele sprieten bieslook.

Variatie:
Snijd een kleine rode ui in halve plakjes en voeg deze ook nog toe.
Voeg als laatste fijngehakt verse koriander over de komkommer