Menugang: BBQ

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 10

Ingrediënten:
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 0,5 limoen
  • 1 eetlepels water
  • 5 gr dille fijn gehakt
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 (groene) appel
  • peper en zout

 

Bereidingswijze:
Rooster de pijnboompitten.
Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd nu halve maantjes van de komkommer.
Snijd de ui in halve ringen en de appel in blokjes.
Meng voor de dressing de Griekse yoghurt met een eetlepel water, sap van een halve limoen, de gehakte dille en geperste teen knoflook.
Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing nu aan de komkommer, appel en rode ui toe. Verdeel als laatste de pijnboompitten toe aan de salade.